Läxa musik Lyckan

Läxa musik och sång

Inlämnas senast tis 28/11

Denna läxa kan eventuellt för vissa kännas lite obekväm och jag kan inte tvinga någon att göra den, men för att få bästa möjlighet att bedöma er 6:or i den betygssättning som snart kommer så kommer den vara betydelsefull och för er 5:or så är det bra träning och också ett underlag för kommande skriftlig bedömning. Syftet med läxan är att sjunga med god tajming, med bra rytm och tonhöjd. Även välja den tonhöjd som passar dig är en del av uppgiften och därför erbjuds ”Blinka lilla stjärna” i 3 olika tonarter.

Uppgiften består av 2 delar:

1. Sjung in ”Blinka lilla stjärna”. Använd Ingrids inspelade pianospel och välj den tonart som passar dig. Låtarna hittar du här nedan:

G-dur

E-dur

B-dur

2. Välj fritt en annan sång till och sjung in den. Du får gärna ha musik från Youtube i bakgrunden, låt den dock inte överrösta din röst. Försök välja en Kareokeversion, så är det enklare att höra just din röst.

Redovisning och inlämning: Spela in dina två sånger på en mobil, i iPhone använder du med fördel ”Röstinspelaren”. Om du vill får du även filma om det är enklare. Skicka era inspelningar till info@teneriffaskolan.se senast tis 28/11. Om du hellre vill sjunga live för Tommy går det också bra förstås, prata då med Tommy.

Tips: Våga sjunga ut, ta i och om du tycker det är pinsamt, så förstår jag. Det är en lite märklig situation, men ni kan vara lugna – ingen annan än jag, Tommy, kommer lyssna på era inspelningar.

Betyg som påverkas av denna uppgift grundas utifrån nedanstående läroplansmål i musik åk 6

Kunskapskrav för betyget E i slutet av årskurs 6

Eleven kan delta i gemensam sång och följer då i någon mån rytm och tonhöjd. Eleven kan även spela delar av en enkel anpassad melodi-, bas- och slagverksstämma samt bidra till ackompanjemang på ett ackordinstrument med några ackord. Dessutom sjunger eller spelar eleven på något instrument i viss mån med tajming.

Kunskapskrav för betyget C i slutet av årskurs 6

Eleven kan delta i gemensam sång och följer då relativt säkert rytm och tonhöjd. Eleven kan även spela övervägande delar av en enkel anpassad melodi-, bas- och slagverksstämma samt ackompanjera på ett ackordinstrument och byter då några ackord med flyt. Dessutom sjunger eller spelar eleven på något instrument med relativt god tajming och med relativt passande karaktär.

Kunskapskrav för betyget A i slutet av årskurs 6

Eleven kan delta i gemensam sång och följer då med säkerhet, rytm och tonhöjd. Eleven kan även spela en enkel anpassad melodi-, bas- och slagverksstämma samt ackompanjera på ett ackordinstrument och byter då ackord med flyt. Dessutom sjunger eller spelar eleven på något instrument med god tajming och med passande karaktär.